Bezoek Trainworld

0 reactie(s)

Vandaag waren er geen stakingen bij het spoor. We hebben er dan ook van geprofiteerd om met het hele gezin een B-dagtrip naar Trainworld in Schaarbeek te doen. Jongens hebben iets met vervoermiddelen. Auto’s, vliegtuigen, treinen, … ze staan er altijd voor te springen. Soms zelfs letterlijk.

Het museum bestaat uit drie grote delen:

  1. In een eerste zaal staan de maquettes van treinen en stations opgesteld.
  2. Voor het tweede deel moet je de lift nemen en dan kom je in de tentoonstellingsruimte met de tekeningen van Hergé. Hierna denk je ‘Is dit het dan?’
  3. Maar dan moet je even naar buiten om naar de grote hallen te gaan. Hier staan alle treinen opgesteld en er is ook plaats voor interactie (miniatuur trein circuit, trein van binnen en van buiten bekijken, trein besturen op de simulator,… )

Dit denken wij ervan:

B-dagtrip: Dit is zeer snel en geen gedoe om te parkeren in hartje Brussel. De trein nemen op zich was al een grote belevenis voor de kideren.

leuk museum, met veel afwisseling.

De tentoonstelling van Kuifje was een leuk toemaatje.

Het museum is vrij donker, samen met de grote imposante treinen was dit voor de kinderen soms beklemmend.

Soms is het aanschuiven en drummen om in een locomotief te kunnen.

In de buurt zijn weinig mogelijkheden om iets te eten. We hebben dan in de brasserie van het museum iets gegeten. Het was er zeer druk en bij momenten aanschuiven voor een plaatsje, maar al bij al vielen de wachttijden wel mee. Er is voldoende keuze en het eten is zeer verzorgd.

Het was een leuke dagtrip en de jongens hebben ervan genoten. Niet alleen van het museum, maar ook van de treinritten. De volgende vakanties zullen we nog weleens een B-dagtrip doen.

Bewaren

Bewaren

Deel maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.