Moet ik er een tekeningetje bij maken?

0 reactie(s)

Het spel dat ik jullie hier voorstel is heel simpel. De kinderen tekenen en de ouders moeten raden. Het spel wordt het best gespeeld als er meerdere kinderen en volwassenen zijn.

Benodigdheden:

  • Thema’s voor de kindjes: Om de kinderen te begeleiden in hun tekeningen, bedenk je best eerst een paar thema’s. Afhankelijk van de leeftijd, maak je kaartjes klaar met de tekst en/of tekeningen waar ze zich op kunnen baseren. Hier een paar voorbeelden:
  • Papieren en kleurstiften of potloden voor de kinderen.

Werkwijze:

Dit spel kan op twee manieren gespeeld worden. Het doel blijft voor beide varianten identiek. De kinderen tekenen en de ouders raden de tekening.

  • 1ste manier: Kinderen worden apart in een kamer gezet waar ze rustig hun tekeningen kunnen maken. Wanneer alle kindjes hun tekeningen af hebben, komen ze deze voorstellen aan de ouders. De ouders verdienen punten wanneer ze de tekening juist geraden hebben en de kindjes krijgen punten voor het aantal ouders die het hebben kunnen raden. Er zijn dus twee aparte klassementen.
  • 2de manier: De kinderen tekenen voor de ouders. De ouder die het eerste de tekening geraden heeft, krijgt een punt. Het kindje heeft 1 minuut om zijn tekening te doen raden. Als het lukt, krijgt hij/zij ook een punt.

Om jullie te helpen heb ik in dit artikel pdf’s geplaatst met  de vijf thema’s met voorbeeld afbeeldingen.

Deel maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.