Laat de Picasso in je los in 9 stappen

on
0 reactie(s)

Dit kleurspel kan je op verschillende manieren spelen. Afhankelijk van de leeftijden van de kindjes kunnen jullie varianten van dit spel maken. Deze versie is bedoeld voor kleuters die binnen de lijntjes kunnen kleuren. Zowel kleuters als oudere kinderen kunnen dit knutselwerkje samen maken!

Doel:

Met dit “spel” valt niets te winnen. Het doel is gewoon om samen een mooie tekening te maken.

Werkwijze:

stappenplan picasso tekening

 1. Elke kind kiest een kleurplaat (liefst eentje waar er niet te veel details zijn, anders duurt het te lang). Neem best kleurplaatjes  voor kleuters.
 2. Met een lat en een zwarte stift, tekent iedereen willekeurige lijnen, kriskras over heel hun tekening. Als jouw tekening veel details heeft, teken je best maar een vijftal lijnen.
 3. De tekening wordt in twee delen ingekleurd. In het eerste deel kiezen de kindjes elk één kleurstift (liefst donkere kleur) en ze mogen in het eerste deel niet van kleur veranderen.
 4. Elk om beurt kleuren jullie een vak van de tekening met jullie kleurtjes (blijf binnen de zwarte lijnen van de tekening en van jullie eigen lijntjes). In het eerste deel is het de bedoeling dat de tekening zelf ingekleurd wordt.
 5. Wanneer je een vakje gekleurd hebt, geeft je jouw tekening aan jouw rechterbuur.
 6. Herhaal stap 4 en 5 tot de tekening is ingekleurd.
 7. Voor het tweede deel kiezen jullie elk een nieuw kleurtje (liefst lichtere kleur en geen kleurtje dat al in het eerste deel werd gekozen).
 8. In het tweede deel worden weer de stappen 4 en 5 herhaald, maar dan worden de vakjes van de achtergrond van de tekening.
 9. Als alle vakjes ingekleurd zijn, dan heb je een mooi knutselwerkje !

Resultaat

Tip

 • Kies kleurplaatjes met niet te veel details. Hoe meer details, hoe langer het zal duren.
 • Neem donkere kleuren voor de tekening en lichtere kleuren voor de achtergrond (of omgekeerd).
 • Test eerst of jouw gekozen kleurstiften niet leeg zijn, anders wordt het snel vervelend kleuren.

Deel maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.