Eén, twee, drie, vier auto van papier

0 reactie(s)

Jongens en auto’s, heel cliché, maar van kleins af aan is er al zo een aantrekkingskracht. En ook mijn jongens zijn geen uitzondering op deze regel. Zou het echt in hun genen zitten?

Zo moest ik ooit wel een knutselwerkje maken met papieren auto’s. Mijn eerste idee was een maquette te maken van een auto. Een uurtje googelen leerde me al snel dat dit niet zo origineel is. Zoek maar in Google-afbeelding naar “maquette auto papier”. Ideeën genoeg!

Ik probeerde er eentje uit. Na een snel overleg met de jongens, werd het uiteraard een racewagen. Ik begon echter al vrij snel te knoeien met de lijm. De mensen die mij kennen, weten dat ik niet zonder plakband kan. Lijm is echt niet aan mij besteed, zo blijkt.

Ik kwam op het idee om een bestaande maquette volledig opnieuw te maken, maar dan met de bedoeling dat je het heel gemakkelijk met plakband kan bevestigen. Ik vond het ook een leuk idee om er een gepersonaliseerde auto van te maken. Het werd dus een witte auto waar je op zou kunnen kleuren.

Mijn auto maquette kan je hier terugvinden: knutsel een papieren auto maquette en uiteraard afprinten.

Richtlijnen:

  • De rode en blauwe vlakken moeten naar binnen geplooid worden
  • In de rode vlakken is er een blauwe lijn. Die blauwe lijn is een inkeping. Snij deze best open met een cutter.
  • De blauwe vlakken glijden langs die inkeping in de rode vlakken.
  • Aan de binnenkant van de auto kan je dit telkens bevestigen met plakband.
  • Ik raad je aan om met de achterkant van de papieren auto te beginnen.

Ik geef toe dat het een beetje prutswerk is, maar het resultaat mag er zijn! Ik vind ze trouwens steviger dan de versies met lijm (maar wel evenveel prutswerk) en de kinderen hebben er al uren mee gespeeld.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.