7 cadeautips voor peuters en kleuters

on
0 reactie(s)

Dit lijstje met leuke cadeau ideetjes komt niet rechtstreeks van mij, maar wel van een groepje van een twintigtal mama’s. Samen met mama’s uit de omgeving hebben we een Whatsapp-groepje waar we leuke activiteiten met elkaar delen. Onlangs vroeg iemand tips/ideeën voor een supertof/mooi/spannend/wauw cadeau ideetje voor haar kleuters.

Dit was de top 7 die uit de bus kwam:

  1. Gezelschapsspel: boomgaard, hamertje tik, …

Zelf hebben we geen enkel van deze twee spelletjes, maar de andere mama’s waren er dolenthousiast over. Misschien komt dat nog onder de kerstboom. Zowieso is een gezelschapsspel een goede cadeautip. De kinderen vinden het altijd fijn, vooral als papa of mama meespeelt. Deze spelletjes en nog vele andere kan je terugvinden op blabloom.

  1. Tickets voor een optreden of theater

Daar denk ik meestal niet aan, maar ik vind het origineel als cadeau. Er bestaan genoeg optredens op maat van kinderen en het is zeker een blijvende herrinering. Het is een keer iets anders dan speelgoed.

  1. Muziekinstrumenten

Een muziekinstrument doet het altijd goed. De peuters vinden het meestal leuk als ze zelf geluid kunnen maken. Het is wel iets minder leuk voor de oren van de ouders.

  1. Verkleedkleren

Vorig jaar stond bij ons deze cadeautip op nummer 1. Op die manier waren we zoet voor heel het jaar. Ze kregen verschillende verkleedkleren waar ze nu nog mee spelen. Als je in verschillende thema’s werkt, kan je ze ook nog gebruiken op school wanneer ze zich moeten verkleeden (gebeurt bij ons toch 2 à 3 keer per jaar).

  1. Doktersset of gereedschapskist

Bij ons spelen ze hiermee bij momenten. Ze hebben dat wel ooit van sinterklaas gekregen op het werk van mijn man.

  1. Knutselgerief: foam, silk clay,…

Het leuke aan knutselgerief is dat het niet zo duur is, waardoor je veel kan kopen. Als je alles nog eens apart inpakt, maakt dat heel veel cadeautjes. Daar zijn ze dol op.

  1. Leuk beddengoed

De meeste mama’s waren het erover eens dat dit een leuk ideetje was en eentje was grote fan van “snurk beddegoed” . Ik moet toegeven dat dit beddengoed voor kinderen inderdaad wel origineel is.

Deel maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.